Over Joline

Over mij 

Over Joline

Welkom op mijn website en shop. Je bent hier bij het goede adres in het nemen van de stap naar 100% natuurlijke en plantaardige haarkleuringen en producten die niet belastend of schadelijk zijn voor haar en
milieu. Biodynamische haarverzorgingsproducten om haar mee te verzorgen en ook ‘haar- en hoofdhuidproblemen’ mee te ondersteunen op een holistische en natuurlijke wijze met persoonlijk advies van een ervaren natuurkapper. Handen in het haar? Ik ondersteun je graag in dit proces terug naar gezond en mooi haar.

De juiste producten kiezen om jouw uitstraling & haar mee te versterken is nogal een zoektocht, want er is enorm veel aanbod. Ik ondersteun je hier graag in om de zoektocht makkelijker te maken en daardoor ook goedkoper. Want door het juiste advies door middel van een persoonlijke haaranalyse, betekent vanzelf geen dure miskopen meer en is zo ook de stap gezet richting duurzaamheid. Advies geven en een persoonlijke analyse maken is wat Joline het liefste doet en het is ook haar missie om moeder aarde niet te verontreinigen door ons water te vervuilen met chemische haarproducten.

Je krijgt een persoonlijke analyse over welke producten het beste bij jou passen, op die manier ontvang je een uniek recept uit de webshop en een stappenplan om er zelf mee aan de slag te gaan.

Enjoy!

Sinterklaas heeft nooit bestaan
Anders dan bij de meesten ben ik tweetalig opgevoed. Tel daarbij op dat ik Italiaans bloed heb, een moeder die in Canada woonde en een Nederlandse vader. En dan deed ik nog de Vrije school, waarin anders zijn normaler was dan normaal zijn. Wat dat met mij heeft gedaan? Onder andere dat Sinterklaas voor mij al vanaf dag 1 niet bestond. Ik kende die cultuur niet. 

Een minder leuk hoofdstuk
In de tweede helft van mijn jeugd kwamen er minder leuke dingen op mijn pad. Zo eindigde een bezoekje aan de speeltuin in overnachtingen in het ziekenhuis. En kwam ik voor eerst oog in oog te staan met fysieke maar ook mentale pijn. En ik leerde dat liefde niet altijd over rozen ging. Ik zag van dichtbij dat mijn ouders de scheidingspapieren tekende.

Ik was geknipt voor het kappersvak
Ondertussen groeide mijn interesse voor hoofd en haar. Al van jongs af aan tekende ik portretten, en op mijn achtste levensjaar knipte ik mijn vaders haar.
En zo klopte ik aan bij de kappersacademie. Maar dat bleek niks voor mij. Want ik ontdekte dat ik anders was. En zo ruilde ik de kappersschool in voor de kunstacademie en brak er een mooie periode in mijn leven aan.

Meer rust in jouw drukke leven
Ik reisde in die periode veel met de trein. Die treinreizen gaven mij veel mogelijkheid tot nadenken, lezen en uit het raam kijken. 
Ik ontdekte dat ik niet alleen geknipt was voor het kappersvak,
maar ook mijn eigen beste therapeut was wanneer ik te dealen had met een hoge mate van verantwoordelijkheid.
Nog tijdens de afronding van de kunstacademie werd ik zwanger.
De datum dat ik uitgerekend was viel samen met de datum van mijn afstuderen. Best spannend.

‘Gelukkig’ was mijn dochter over tijd en kon ik alsnog aanwezig zijn bij mijn eigen eindexpositie.

1+1=3
Ondertussen werd het cliché werkelijkheid en zag ik mijzelf niet aan de bak komen als afgestudeerd kunstenares. Daar kwam bij dat ik als moeder weinig flexibel was. Uiteindelijk koos ik voor een opleiding bij de Kinki Kappers. 

Een brug tussen creativiteit & natuur
Van het oprichten van mijn eigen natuurkapsalon in een tiny house, tot het lanceren van een pop-up natuurkapperservice en webshop, ik integreer alles met mijn passie voor creativiteit, ambacht, kunst en duurzaamheid. Met een achtergrond in kunst en een diepgewortelde liefde voor respectvol omgaan met de natuur, werk ik uitsluitend met biodynamische, plantaardige en natuurlijke producten. 

Mijn unieke aanpak omvat het observeren van iemands uitstraling om de perfecte coupe te creëren, geïnspireerd door mijn ervaring met het bestuderen van kunst en mijn opleiding aan de kunstacademie.

Joline in haar voormalige tiny house

Joline Klinkenberg

Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, en hoe je er ook uitziet; ik ga altijd uit van het volgende: Ieder mens verdient het om een coupe te krijgen waar je voor geknipt bent. Daarom kom je niet alleen bij mij voor je haar. Je komt bij mij op basis van je uitstraling, gezichtsvorm en een holistische benadering. Ik geloof dat jouw persoonlijkheid, uitstraling en gezicht de basis vormen voor jouw coupe. Want als je haar hebt dat past bij wie je bent, versterkt dat de kracht van jouw uitstraling. Daarom kijk ik naar jou met een knip-oog, zodat je een coupe krijgt waarvoor je geknipt bent.